15 september 2017   •   

De iconische bagel

Chaupain
De iconische bagel

De bagel kent zijn oorsprong in Oost-Europa. Oost-Europese Joden brachten de bagel met zich mee naar Noord-Amerika waarna het een regelrechte hit werd in New York. De bagel is inmiddels niet meer weg te denken uit het Amerikaanse leven. Sinds een aantal jarenĀ duikt het typisch gevormde broodje ook in Nederland steeds vaker op.

De originele bagel bestaat uit bloem, water, mout en gist. Voor het bakken wordt hij een paar minuten in kokend water gedompeld. Dat is wat de bagel zijn karakteristieke korst en aparte textuur geeft. Hij laat zich heel goed met zowel zoet als hartig beleggen.

Natuurlijk hebben wij bij Chaupain ook een mooi aanbod van klassieke bagels, zoals de bagel naturel en de volkoren sesam bagel. Traditioneel worden deze gegeten met verschillende soorten roomkaas gecombineerd met de lekkerste vleeswaren of zalm. Daarnaast is er ook een zoete variant, de cinnamon raisin bagel. De ideale smaakcombinatie voor wie van een zoete bite houdt.Ā 

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.