17 juli 2020   •   Tips

De voordelen van bruschetta op de menukaart

Chaupain
De voordelen van bruschetta op de menukaart

Het is altijd weer een uitdaging om met zo min mogelijk middelen voor meer omzet te zorgen. Je wilt voldoende variatie aan kunnen bieden maar voorkomen dat je de hele dag in de keuken staat. Het begint bij het samenstellen van de juiste gerechten voor op de menukaart. Maar welke gerechten kun je dan het beste kiezen? We lichten er eentje uit: de bruschetta.

Wat is bruschetta?

De bruschetta bestaat uit gegrild brood, ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met extra vierge olijfolie, zout en peper. Bruschetta kan geserveerd worden als heerlijk lunchgerecht of als voorgerecht. Maar waarom zou je bruschetta opnemen in je menukaart?

Efficiënt werken

Bruschetta’s zijn makkelijk te maken en de ingrediënten heb je vaak al in huis. Maak gebruik van je huidige brood assortiment. Deze broden zijn als basis te gebruiken voor de bruschetta. Werk je bijvoorbeeld met onze desem XL broden, dan kun je deze vloerbroden inzetten voor meerdere doeleinden. Je kunt dus efficiënter werken in de keuken. Daarnaast is dit margetechnisch zeer interessant.

Lagere inkoopkosten

Een ander bijkomend voordeel van bruschetta op de menukaart is dat je jouw food waste beperkt. Werken met minder ingrediënten leidt immers tot minder voedselverspilling. Dit zorgt ervoor dat je kunt besparen op je personeels- en inkoopkosten.

Variatie op het menu

Bruschetta is een simpel product maar ook ontzettend veelzijdig. Dit knapperige hapje is geschikt voor veel eetmomenten zoals de lunch of het voorgerecht. Daarnaast kun je losgaan met eindeloze smaakcombinaties. Naast de klassieke bruschetta met tomaat zijn er namelijk nog veel meer varianten mogelijk. We hebben alvast 12 verschillende recepten voor je samengesteld waar je inspiratie uit kunt halen. Bekijk ook onze folder: creatief met bruschetta.

Aan de slag

Wil je meer weten over de voordelen die de bruschetta te bieden heeft of welke broodproducten je hiervoor kunt gebruiken? Stel je vraag en we geven je een passend advies.

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.