5 september 2016   •   

Desem? Wat is desembrood?

Chaupain
Desem? Wat is desembrood?

Chaupain gaat mee met de trends en de ontwikkelingen in de markt. Wij kiezen voor 100% natuurlijk desembrood. Maar wat is desem?

Desem is in feite een mengsel van bloem en water dat in een warme omgeving spontaan gaat rijzen. Tijdens dit rijsproces maken de micro-organismen enzymen aan. Deze enzymen zorgen voor een specifieke zuurgraad, smaak en geur van het brood en hebben ook invloed op het uiterlijk de verteerbaarheid en de houdbaarheid. De kenmerkende zure smaak en geur van het desembrood komt doordat de melkzuurbacteriƫn in de bloem zich gaan vermenigvuldigen. Het desembrood heeft een langere rijstijd nodig dan normaal gistbrood. Mede door de het lange rijzen van het deeg treedt er meer smaakontwikkeling op tijdens het rijsproces. Dit zorgt voor een bijzondere, authentieke smaak.

Naast desem wordt buiten Nederland vaak gebruikt gemaakt van zuurdesem. Wanneer men het heeft over zuurdesem, dan gaat het om hetzelfde rijsproces, alleen wordt er in plaats van bloem ook roggemeel toegevoegd. Roggemeel heeft de eigenschap nog zuurder te smaken en te ruiken; vandaar de naam zuurdesem.

De desem belle multikorn, mais en origine van Chaupain krijgen een rustieker uiterlijk en krijgen ook een kruim die nog malser zal aanvoelen. Chaupain staat voor de beste kwaliteit! U toch ook?!

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.