25 juli 2019   •   Nieuws

Family Axel - hemels genieten

Chaupain
Family Axel - hemels genieten

Wie het Zeeuwse plaatsje Axel bezoekt kan er bijna niet omheen. De markante kerk in de Walstraat is getransformeerd tot eethuis. Eenmaal binnen kan men genieten van een sfeervolle uitstraling en smaakvolle inrichting passend bij het unieke karakter van de kerk. De unieke elementen, zoals het glas-in-lood en het plafond met bogen, zijn behouden gebleven. De authentieke details in combinatie met de moderne architectuur maken dat dit een van de mooiste horecalocaties van Nederland is. Deze bijzondere plek dient niet alleen als restaurant, maar is ook een unieke plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en kinderen hun hart kunnen ophalen in het speelparadijs.
Axel kerk veranderd in eethuis - zicht van boven af
Horeca-avontuur
Sinds een paar weken zijn de deuren van Family Axel geopend onder leiding van Jurgen Bracke. Het is een komen en gaan van enthousiaste gasten die graag willen vertoeven op een prachtige plek en willen genieten van heerlijk eten. Het eethuis wordt gerund door de broer en zussen Daniël Luitjens, Mirjam Sariman-Luitjens en Barbara de Pillecyn-Luitjens. De familie Luitjes is een echte retailfamilie en heeft in de omgeving al meerdere retailzaken, zoals Lekkerss, een Albert Heijn filiaal en een sportschool.
Family Axel is de eerste horecaonderneming voor de Familie Luitjens. Ze gaat daarmee het horeca-avontuur aan. Daarbij is de hulp ingeroepen van FHC Formulebeheer, het formulehuis achter het merk Family. Deze organisatie heeft Family Axel begeleid in het realiseren van de nieuwe Family. Met Family Axel beschikt FHC nu over 48 Family-vestigingen door heel Nederland heen. Binnen FHC is echte vakkennis aanwezig. Het levert dan ook veel verschillende diensten voor zijn ondernemers, waaronder bouwbegeleiding, boekhouding, marketing, menu-ontwikkeling en ondersteuning op het gebied van operations.
Axel kerk veranderd in eethuis - Family corner
De kerk heeft de familie al zo’n vijf jaar in bezit. Dat er in de kerk een horecagelegenheid moest komen was voor de familie Luitjens al vrij snel duidelijk. Door te onderzoeken waar de inwoners van Axel behoefte aan hebben, kwam er uiteindelijk een eethuis tot stand. Het eethuis fungeert als een sociaal middelpunt in het dorp, waar koffie gedronken kan worden en waar je kunt aanschuiven voor lunch en diner.
Hemels genieten
Family Axel is een ideale plek om van maandag t/m zondag te genieten van heerlijke gerechten, zoete lekkernijen of een lekker koud biertje. Het eethuis beschikt over 120 zitplaatsen binnen. Daarnaast beschikt het eethuis, voor de mooie dagen, over een terras met zo’n 100 zitplaatsen. Genoeg plek om in het zonnetje te genieten van een hapje en een drankje.
Axel kerk veranderd in eethuis - terras
Trek in een burger met frites, een maaltijdsalade, een heerlijk broodje of een gezellige borrel? De gasten kunnen bij Family Axel heerlijk genieten van flatbread lunchgerechten. Samen met accountmanager Mark van Herpen, van broodleverancier Chaupain, zijn er diverse flatbread gerechten samengesteld met de beste ingrediënten. De gasten kunnen kiezen voor betaalbaar lekkere en toegankelijke gerechten, zoals flatbread met filet americain of gerookte zalm.
Axel kerk veranderd in eethuis - Chaupain brood
Daarnaast wordt er bij de lunch (rustiek) desembrood geserveerd. Het brood heeft een krokante korst, maar is vanbinnen lekker zacht. De broodplakken zijn de ideale basis voor tosti’s en rijkelijk belegde broodjes met hartig of zoet beleg. Door te kiezen voor de broodproducten van Chaupain kiest Family Axel voor 100% natuurlijk en lactosevrij kwaliteitsbrood.
Axel kerk veranderd in eethuis - Chaupain brood bestellen
Wie liever een tussendoortje of dessert wil, kan ook bij Family Axel terecht voor bijvoorbeeld een milkshake of sundae. Om de lekkerste milkshake of sundae uit te serveren, is door accountmanager Bart de Witte van CoolBreak vooraf een taptraining gegeven aan alle personeelsleden van Family Axel. Hierdoor leerden ze zo goed mogelijk een ijsje te tappen en te versieren met lekkere toppings.
Het resultaat mag er zijn, want de gasten kunnen terecht voor een lekkere milkshake special, zoals de milkshake Hollands glorie, een vanille milkshake met karamelsiroop, stroopwafel en slagroom. Daarnaast zijn de sundae specials een heerlijke versnapering, zoals de sundae special rocky road, romig softijs met mini marshmallows, chocoladetopping en nootjes. Kortom bij Family Axel is het heerlijk vertoeven.
Klantbeleving centraal
Kwaliteit en service is waar Family Axel voor staat. Voor alle producten worden hoogwaardige en verse ingrediënten gebruikt. Bovendien is er ook gedacht aan de klant die op zoek is naar gemak, want men kan bij Family Axel ook maaltijden afhalen.
Daarnaast speelt het personeel ook een belangrijke rol. Family Axel heeft een geheel nieuw, enthousiast team samengesteld. Zij zijn de laatste weken voor de opening door middel van een uitgebreide training klaargestoomd om vertrouwd aan een mooi horeca-avontuur te beginnen. Alle facetten van het restaurant zoals, haccp, maaltijdbereidingen en gastvrijheid zijn voorbij gekomen, waardoor zij zich als echte specialisten hebben kunnen ontwikkelen.
Axel kerk veranderd in eethuis - Team foto

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.