3 april 2020   •   Nieuws

Zo wordt jouw thuisbezorging een succes

Chaupain
Zo wordt jouw thuisbezorging een succes

De afgelopen periode zijn veel horecaondernemers massaal aan de slag gegaan met thuisbezorging. Ook jouw brood assortiment biedt mogelijkheden voor thuisbezorging. Wij geven je graag een aantal tips & tricks, zodat je jouw klanten ook thuis goed kunt bedienen en om maximale omzet uit je assortiment te halen.

1. De menukaart

Neem de menukaart eens onder de loep. Door ervaring weet je welke broodjes een lange of juist korte bereidingstijd hebben. Door hierbij stil te staan kun je een inschatting maken of je met jouw huidige menukaart bij bezorging dezelfde kwaliteit kunt aanbieden of de menukaart toch moet aanpassen.

2. Lunch bezorgen

Wil je lunchbroodjes aanbieden? Gebruik hiervoor dan baguettes en stokbroodjes. Deze producten zijn makkelijk te vervoeren. Laat de broodjes wel goed afkoelen, voordat je ze gaat beleggen. Hierdoor voorkom je dat de broodjes hun versheid verliezen.

3. Warme gerechten

Het flatbread en de pita zijn de ideale broodjes als basis voor jouw warme (vlees)gerechten. Je kunt de broodjes extra warm houden door deze alleen te beleggen met warme ingrediënten. Kies voor de juiste verpakking voor het warm houden van jouw warme broodjes. Kies bijvoorbeeld voor het inpakken in folie in plaats van papier.

4. Ingrediënten

Zorg voor een goede voorbereiding. Weeg de ingrediënten nog eens goed af om ervoor te zorgen dat je binnen jouw marge blijft. Met een optimale marge kun je jouw winst per gerecht maximaliseren.

5. Hamburgers bereiden

Gebruik je Chaupain hamburger broodjes of de Chaupain brioche voor jouw hamburgers? Dan kun je de broodjes het beste eerst even grillen, zodat de sappen niet in het brood trekken. Beleg het broodje alleen met warme ingrediënten. Zijn de hamburgers al klaar? Leg ze even in de oven, totdat de bezorger een seintje geeft dat hij klaar is om te vertrekken.

6. Upselling

‘Wilt u hierbij iets drinken?’ of ‘Wilt u ook friet bij uw burger?’. Maak gebruik van upselling door jouw klanten te overtuigen om meer te kopen. Door producten te combineren kun je menukorting geven. Bijvoorbeeld een broodje + drankje. Daarnaast is het aanbieden van een dessert of gebakje ook een mooie manier om extra omzet te genereren. Bovendien kun je door middel van upselling de voorraad uit de vriezer op maken.

7. Presentatie van je bestelling

Als je doet aan thuisbezorging, zorg er dan voor dat jouw bestelling er tiptop in orde uitziet. Denk hierbij ook aan de presentatie van jouw producten, zoals de verpakking. Kies bijvoorbeeld voor een onderscheidende verpakking met eigen logo. Bij herkenbaarheid is de klant sneller geneigd om opnieuw een bestelling te plaatsen. Het draait om de totaalbeleving. Heb je geen verpakkingsmateriaal voor jouw broodjes? Chaupain heeft makkelijke baguette bakjes of zakjes om je broodjes in te leggen of te verpakken.

8. Zichtbaarheid

Zorg ervoor dat je op verschillende manieren te bereiken bent, zodat klanten makkelijk een bestelling kunnen plaatsen. Bijvoorbeeld via jouw website, social media kanalen, telefonisch of zelfs via WhatsApp. Ook huis-aan-huis flyers verspreiden kan ervoor zorgen dat je jouw bereik vergroot.

9. Bestelplatform

Gebruik je jouw eigen website? Maak het bestelproces zo eenvoudig mogelijk. Door duidelijk en inzichtelijk te maken welke keuzes de klant heeft en hoe hij over kan gaan tot bestellen. Door het proces zo laagdrempelig mogelijk te houden is de kans dat de klant afhaakt kleiner.

10. Het oog wil ook wat

Wil je jouw broodjes extra onder de aandacht brengen? Gebruik dan mooie sfeerbeelden van jouw producten. Bij Chaupain kun je beeldmateriaal opvragen om jouw verkoop te stimuleren. Neem hiervoor contact met ons op.

Waar liggen jouw kansen?

Als horecaondernemer wil je zoveel mogelijk je omzet verhogen en misschien nog wel belangrijker, je klanten ontzorgen. Weet jij al waar jouw kansen liggen voor thuisbezorging en hoe jouw brood en patisserie assortiment hier een rol in kan spelen? Ons verkoopteam denkt graag met je mee. Stel gerust je vraag.

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.