7 december 2022   •   Nieuws

Deze winter zit je gebakken met de Luikse wafel

Chaupain
Deze winter zit je gebakken met de Luikse wafel

De koude wintermaanden zijn weer begonnen, dus tijd voor warme chocolademelk en winterse lekkernijen. De winter is namelijk het perfecte seizoen voor de verkoop van Luikse wafels. Wist je dat deze winterse hardloper kan zorgen voor extra omzet? In dit artikel geven we je een aantal tips én lekkere recepten, zodat jij deze winter gebakken zit.

Winterse hardlopers

Wanneer je een hoge omloopsnelheid hebt, is het belangrijk dat je jouw gasten snel kunt bedienen. De suikerwafels zijn voor het gemak al gebakken. Je kunt ze binnen een halfuur ontdooien en serveren. Het is mogelijk om de wafels van tevoren af te toppen en te presenteren voor verkoop. Dat scheelt je bereidingstijd en stress tijdens piekmomenten.

Extra smaakbeleving

De wafel is van zichzelf al lekker zoet door de suikerparels, maar je maakt de zoete snack nóg lekkerder door deze te serveren met zoete toppings. Serveer de gebakken Luikse wafels op traditionele wijze met slagroom en warme kersen of geef er je eigen draai aan voor een extra smaakbeleving. Maak er een feestje van en de Luikse wafel is binnen de kortste keren de nieuwe favoriet van jouw gasten.

5x lekkere recepten met Luikse wafels

We hebben vijf recepten voor je uitgewerkt waarmee je aan de slag kunt gaan of kunt gebruiken ter inspiratie. Bekijk hieronder de recepten, succes gegarandeerd!

Wafels to go

Een snack voor onderweg is altijd een goed idee. De Luikse wafel kun je ook gemakkelijk aanbieden voor on the go. Serveer de kant-en-klare wafels in een handig disposable bakje. Zijn de porties te groot? Kies er dan voor om de wafel te halveren. Op deze manier kunnen jouw gasten buiten ook genieten van kleinere zoete snacks.

Als zoete snacks over de toonbank

Wil je aan de slag met onze Luikse wafels of heb je tips nodig over hoe je jouw assortiment winterproof kunt maken? Neem dan even contact met ons op. We zijn je graag van dienst.

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.