Bagnat wit vegan burger

Er is steeds meer behoefte aan plantaardige burgers. Een vega(n) burger hoeft helemaal niet smaakloos te zijn, als je weet hoe je zo’n burger lekker kunt bereiden. Dit recept bewijst dat je zonder vlees ook heerlijke burgers kunt maken. De burger is gemaakt van rode bieten en zoete aardappelpuree. Om de burgers goed stevig te krijgen wordt er gebruik gemaakt van maïzena. En bij een goede vega(n) burger hoort natuurlijk ook een lekker vegan broodje. De Chaupain bagnat wit (art.nr. 1175) is ideaal om te gebruiken voor een sappige vega(n) burger. De bagnat is lekker luchtig van binnen en licht krokant van buiten. Om je vingers bij op te eten!

Tip: bekijk ons vegan assortiment voor de lekkerste hamburgerbroodjes.

5 - 10 minuten bereidingstijd
Vegetarisch

Ingrediënten

Vul onderstaand uw eigen prijzen in voor de ingrediënten
en bereken snel en eenvoudig uw persoonlijke kostprijs voor dit gerecht

  • 1 stuks Bagnat wit Prijs per stuk:
  • 125 gr Geraspte rode biet Prijs per kilogram:
  • 15 gr Zongedroogde tomaten Prijs per kilogram:
  • 10 gr Hazelnoten Prijs per kilogram:
  • 60 gr Zoete aardappelpuree Prijs per kilogram:
  • 20 gr Maïzena Prijs per kilogram:
  • 20 gr Babyspinazie Prijs per kilogram:
  • 30 gr Vegan tzatziki (soja) Prijs per kilogram:
  • 30 gr Paprikaspread Prijs per kilogram:
  • 30 gr Rode uienringen Prijs per kilogram:
  • 20 gr Tomaat Prijs per kilogram:

  •   Totale prijs:

€ bereken uw kostprijs Berekening sluiten

Bereidingswijze

  • Stap 1 Laat de bagnat ontdooien op kamertemperatuur
  • Stap 2 Bak volgens de instructies
  • Stap 3 Laat de bagnat afkoelen. Maak ondertussen de bietenburger
  • Stap 4 Rasp de bieten en knijp het vocht er goed uit. Doe de geraspte bieten in een kom
  • Stap 5 Hak de zongedroogde tomaten en hazelnoten fijn en doe dit bij het bietenmengsel
  • Stap 6 Voeg aan het mengsel de zoete aardappelpuree en maïzena toe. Maak van het mengsel de burgers
  • Stap 7 Verhit wat olie in de pan en bak de burgers ca. 3 minuten aan beiden kanten
  • Stap 8 Snijd de bagnat door midden en besmeer de onderste helft met tzatziki op basis van soja
  • Stap 9 Leg er de babyspinazie op en daarop de bietenburger
  • Stap 10 Besmeer met paprikaspread. Verdeel de uienringen en plakken tomaat
  • Stap 11 Doe er extra tzatziki op en leg de bovenste helft van de bagnat er bovenop

© 2020 Chaupain - Alle rechten voorbehouden - Privacybeleid

TOP