Creatief met Bruschetta

Bruschetta met prosciutto

3-5 minuten

10 personen

Bruschetta met prosciutto
Ingrediënten

Met:

500 gr.

Prosciutto di parma

400 gr.

Gorgonzola

300 gr.

Blauwe druiven

150 ml.

Balsamicosiroop of honing

300 gr.

Walnoten (optioneel)

30 ml.

Extra vierge olijfolie

Kenmerken
Brunch Diner Lunch Voorgerecht
Promotiemateriaal

De bruschetta bestaat uit gegrild brood, ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met extra vierge olijfolie, zout en peper. Naast de klassieke bruschetta met tomaat zijn er nog veel meer varianten mogelijk.

Gebruik voor een lekkere basis de Chaupain desem XL natuurlijk meergranen. Beleg de bruschetta met prosciutto di parma, plakjes gorgonzola en blauwe druiven. De zoete blauwe druiven combineren goed met het pittige van de gorgonzola. Bruschetta met prosciutto kan geserveerd worden als heerlijk lunchgerecht of als voorgerecht.

Bereidingswijze:

Laat het brood ontdooien op kamertemperatuur.

Bak volgens de instructies.

Besprenkel de plakken met extra vierde olijfolie.

Grill de broodplak aan beide kanten in de grillpan voor een mooie grillstreep of rooster kort in de oven.

Drapeer de prosciutto di parma over de gegrilde broodplakken.

Snijd de gorgonzola in plakken en leg de plakken bovenop de prosciutto di parma.

Snijd de blauwe druiven door tweeën en verdeel dit over de broodplakken.

Besprenkel met balsamicosiroop of honing.

Garneer eventueel met walnoten of andere noten.

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.