Ciabatta salami en gegrilde groenten
5-10 minuten
10 personen
Een ciabatta is een broodje met een grove structuur en een flinterdunne, knapperige korst. Door de korte baktijd van slechts 4-6 minuten is dit broodje ook nog eens snel te bereiden. Een Italiaans broodje vraagt om een passend beleg, wij hebben dit keer gekozen voor een goede kwaliteit salami met gegrilde groenten. De groenten hebben we voor het grillen eerst gemarineerd in olijfolie en een Italiaanse kruidenmix. Serveer de ciabatta salami en gegrilde groenten op een mooi bord of stoere plank.
Bereidingswijze:
Ciabatta afbakken 200ºC 4-6 minuten.
Laat minimaal 10 minuten afkoelen.
De ciabatta met een zaagmes doorsnijden.
Snijd alle groenten in plakken.
Marineer de groenten met de olijfolie en de kruiden.
Grill de groenten aan beide zijden.
Leg de grilde courgette geel en groen, aubergine en salami dakpansgewijs op de onderste helft.
Doe dit ook met de rode paprika.
Herhaal bovenstaande stappen en zorg er voor dat de onderste helft geheel belegd is.
Breng op de ciabatta salami en gegrilde groenten smaak met wat peper en zout.
Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?
Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.