Creatief met Bruschetta

Bruschetta met gegrilde vijgen

5-10 minuten

10 personen

Bruschetta met gegrilde vijgen
Ingrediënten

Met:

1000 gr.

Vijgen

100 gr.

Cherrytomaten

400 gr.

Ricotta of roomkaas

60 gr.

Bieslook

30 gr.

Rozemarijn

60 st.

Pijnboompitten

30 ml.

Extra vierge olijfolie

Kenmerken
Brunch Diner Lunch Voorgerecht
Promotiemateriaal

De bruschetta bestaat uit gegrild brood, ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met extra vierge olijfolie, zout en peper. Naast de klassieke bruschetta met tomaat zijn er nog veel meer varianten mogelijk.

Combineer het gegrilde brood met de zoete aromatische smaak van gegrilde vijgen en romige ricotta. Breng het geheel op smaak met verse rozemarijn. Gebruik voor een lekkere basis de Chaupain desem XL natuurlijk bruin. Bruschetta met gegrilde vijgen kan geserveerd worden als heerlijk lunchgerecht of als voorgerecht.

Bereidingswijze:

Laat het brood ontdooien op kamertemperatuur.

Bak volgens de instructies.

Besprenkel de plakken met extra vierde olijfolie.

Grill de broodplak aan beide kanten in de grillpan voor een mooie grillstreep of rooster kort in de oven.

Snijd de vijgen in 4 partjes en grill samen met de cherrytomaten in een warme oven op 200ºC.

Bereid de roomkaas of ricotta en voeg de fijngesneden bieslook toe.

Beleg de broodplakken met de gegrilde partjes vijg en cherrytomaten.

Maak de bruschetta met gegrilde vijgen af door te garneren met rozemarijn en pijnboompitten.

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.