Creatief met Bruschetta

Bruschetta met salami en prosciutto

3-5 minuten

10 personen

Bruschetta met salami en prosciutto
Ingrediƫnten

Met:

360 gr.

Prosciutto di parma

300 gr.

Salami

400 gr.

Tomatensalsa (Bresc)

100 gr.

Bosui

200 gr.

Zongedroogde tomaten

100 gr.

Parmezaanse kaas

60 gr.

Pijnboompitten

30 ml.

Extra vierge olijfolie

Kenmerken
Brunch Diner Lunch Voorgerecht
Promotiemateriaal

De bruschetta bestaat uit gegrild brood, ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met extra vierge olijfolie, zout en peper. Naast de klassieke bruschetta met tomaat zijn er nog veel meer varianten mogelijk.

Wat dacht je van bruschetta met salami en prosciutto? Heerlijke Italiaanse vleeswaren die het brood verrijken. Garneer met tuinbonen en groene olijven voor een lekkere bite. Gebruik voor een lekkere basis de Chaupain desem XL natuurlijk bruin. De bruschetta met salami en prosciutto kan geserveerd worden als heerlijk lunchgerecht of als voorgerecht.

Bereidingswijze:

Laat het brood ontdooien op kamertemperatuur.

Bak volgens de instructies.

Besprenkel de plakken met extra vierge olijfolie.

Grill de broodplakken aan beide kanten voor een mooie grillstreep of rooster kort in de oven.

Smeer een laagje tomatensalsa op de broodplakken.

Beleg de broodplakken luchtig met een combinatie van plakken prosciutto di parma en salami.

Verdeel wat tuinbonen over de broodplakken.

Garneer de broodplakken met schijfjes groene olijf en zongedroogde tomaat.

Rijg een zongedroogde tomaat en olijf aan een prikker en steek deze in de broodplak.

Schaaf er voor de variatie parmezaanse kaas overheen of bestrooi met pijnboompitten.

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.