Desem XL natuurlijk meergranen Bruschetta prosciutto en gorgonzola

De bruschetta bestaat uit gegrild brood, ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met extra Virginie olijfolie, zout en peper. Naast de klassieke bruschetta met tomaat zijn er nog veel meer varianten mogelijk. Gebruik voor een lekkere basis de Chaupain desem XL natuurlijk meergranen. Beleg de bruschetta met de prosciutto di parma, plakjes gorgonzola en blauwe druiven. De zoete blauwe druiven combineren goed met het pittige van de gorgonzola. Bruschetta kan geserveerd worden als heerlijk lunchgerecht of als voorgerecht.

3-5 minuten bereidingstijd
Vlees

Ingrediënten

Vul onderstaand uw eigen prijzen in voor de ingrediënten
en bereken snel en eenvoudig uw persoonlijke kostprijs voor dit gerecht

  • 10 plakken Desem XL natuurlijk meergranen 5031 of natuurlijk meergranen gesneden 5032 Prijs per plakken:
  • 500 gram Prosciutto di parma Prijs per kilogram:
  • 400 gram Gorgonzola Prijs per kilogram:
  • 300 gram Blauwe druiven Prijs per kilogram:
  • * Balsamicosiroop of honing Prijs per :
  • * Walnoten (optioneel) Prijs per :
  • * Extra vierge olijfolie Prijs per :

  •   Totale prijs:

€ bereken uw kostprijs Berekening sluiten

Bereidingswijze

  • Stap 1 Laat het brood ontdooien op kamertemperatuur
  • Stap 2 Bak volgens de instructies
  • Stap 3 Besprenkel de plakken met extra vierde olijfolie
  • Stap 4 Grill de broodplak aan beide kanten in de grillpan voor een mooie grillstreep of rooster kort in de oven
  • Stap 5 Drapeer de prosciutto di parma over de gegrilde broodplakken
  • Stap 6 Snijd de gorgonzola in plakken en leg de plakken bovenop de prosciutto di parma
  • Stap 7 Snijd de blauwe druiven door tweeën en verdeel dit over de broodplakken
  • Stap 8 Besprenkel met balsamicosiroop of honing
  • Stap 9 Garneer eventueel met walnoten of andere noten

© 2020 Chaupain - Alle rechten voorbehouden - Privacybeleid

TOP