Desem XL plakken met scampi’s

5-10 minuten

10 personen

Desem XL plakken met scampi’s
Ingrediënten

Met:

700 gr.

Scampi's (rauw gepeld)

300 gr.

Gamba marinade (Bresc)

80 gr.

Curry ginger (Verstegen)

30 gr.

Geraspte kokos

300 gr.

Smeren en bakken (Debic)

500 gr.

Groene appel

200 gr.

Gemengde sla

100 gr.

Eetbare bloemen

Kenmerken
Brunch Diner Lunch

Ben je op zoek naar een nieuw lunchgerecht om op de lunchkaart te zetten? De Chaupain desem XL plakken met scampi’s is precies wat je nodig hebt.

Deze open sandwich bestaat uit curry crème, gebakken scampi’s en frisse groene appel. Marineer de scampi’s en laat deze minimaal 8 uur staan in de koelkast, zodat de kruiden goed kunnen intrekken. Bak ze daarna in een hete koekenpan met wat marinade. Maak de sandwich af met wat eetbare bloemen voor een zomers tintje. Serveer bij de desem XL plakken met scampi's eventueel een frisse salade met appel.

Bereidingswijze:

Laat het brood ontdooien op kamertemperatuur.

Bak volgens de instructies.

Snijd een plak brood met zaagmes in de gewenste afmeting.

Laat de scampi's rustig ontdooien.

Doe de scampi's in een schaal en meng met de gamba marinade.

Zet de gemarineerde scampi's in de koelkast en laat minimaal 8 uur staan.

Bak de scampi's aan in een hete koekenpan samen met wat marinade.

Maak de curry crème door de curry ginger te mengen met de boter en geraspte kokos.

Besmeer de broodplak met de curry crème.

Leg wat gemengde sla er bovenop samen met de gebakken scampi's.

Garneer met schijfjes groene appel en eventueel wat eetbare bloemen.

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.