Voor bij de borrel

Flute pull apart bread

5-10 minuten

10 personen

Lekker snel
Flute pull apart bread
Ingrediënten

Met:

100 gr.

Verse tijm

12 st.

Knoflooktenen

200 ml.

Olijfolie

50 gr.

Zeezout

Kenmerken
Brunch Diner Lunch

De flute kun je gesneden neerzetten als tafelbrood met diverse smeersels, maar je kunt er ook een lekker borrelbrood van maken. Het formaat is hiervoor perfect. In een paar stappen bezorg jij je gasten de avond van hun leven.

Flute pull apart bread of ook wel bekend borrelbrood, is een mooie binnenkomer. Het ziet er niet alleen geweldig uit, de smaak is ook nog eens heerlijk. Dit recept bestaat uit slechts 5 ingrediënten, dus sneller kan bijna niet. Ook lekker om te maken met een mooie smeltkaas of verse pesto. Met dit borrelbrood kun je eindeloos variëren. Serveer de flute pull apart bread bij de borrel om te delen of bij het avondeten met een kom huisgemaakte soep.

Bereidingswijze:

Snijd het brood in tot het midden. Draai het brood een kwartslag en herhaal het snijden, zodat er vierkantjes ontstaan.

Smeer de binnenkant van het brood in met olijfolie.

Verdeel het zeezout over het brood.

Stop de takjes verse rozemarijn in de inkepingen.

Verdeel de tenen knoflook.

Besprenkel de bovenkant van het brood met extra olijfolie.

Leg het brood in een lang stuk aluminiumfolie.

Bak 15 minuten in de oven op 180ºC.

Haal daarna het aluminiumfolie er af en bak nog eens voor 5 minuten, totdat de buitenkant goudbruin is.

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.