Focaccia gemarineerde kip

Wat dacht u van een heerlijke Italiaanse focaccia bereidt met olijfolie. Dit licht krokante broodje is gemakkelijk in gebruik en ziet er ook nog eens aantrekkelijk uit. Maar bovenal is hij bijzonder lekker, 100% natuurlijk en snel klaar! De combinatie rood en geel van de geroosterde paprika geeft een aantrekkelijk kleur en smaakbeleving. Samen met de gemarineerde kip en frisse citroenmayonaise een heerlijke creatie.

De mini focaccia is verkrijgbaar in 2 varianten, namelijk naturel en met kruiden. Beide hoeven slechts 2 tot 3 minuten gebakken te worden.

3-5 minuten bereidingstijd
Vlees

Ingrediënten

Vul onderstaand uw eigen prijzen in voor de ingrediënten
en bereken snel en eenvoudig uw persoonlijke kostprijs voor dit gerecht

  • 1 stuks Mini focaccia Prijs per stuk:
  • 20 gram Citroenmayonaise Prijs per kilogram:
  • 25 gram Geroosterde paprika geel Prijs per kilogram:
  • 25 gram Geroosterde paprika rood Prijs per kilogram:
  • 65 gram Gemarineerde kip Prijs per kilogram:
  • 3 gram Rode ui Prijs per kilogram:
  • 3 gram Rucola Prijs per kilogram:

  •   Totale prijs:

€ bereken uw kostprijs Berekening sluiten

Bereidingswijze

  • Stap 1 Focaccia mini naturel afbakken 200ºC 2-3 minuten
  • Stap 2 Laat minimaal 10 minuten afkoelen
  • Stap 3 Haal de 2 helften van elkaar
  • Stap 4 Besmeer de onderste helft met citroenmayonaise
  • Stap 5 Leg om en om gele en rode geroosterde paprika op de citroenmayonaise
  • Stap 6 Snijdt de (huis) gemarineerde kip in grove plakken en verdeel deze over de geroosterde paprika (Tip! Marineer kipfilets in olijfolie, Provençaalse kruiden, peper en zout en gaar ze in een oven van ca. 175 ºC)
  • Stap 7 Snijdt de rode ui in dunne ringen en verdeel ze over de kip
  • Stap 8 Maak het broodje af met een beetje rucola

© 2018 Chaupain - Alle rechten voorbehouden - Privacybeleid

TOP