Focaccia gemarineerde kip

3-5 minuten

10 minuten

Focaccia gemarineerde kip
Ingrediënten

Met:

200 gr.

Citroenmayonaise

250 gr.

Geroosterde paprika geel

250 gr.

Geroosterde paprika rood

650 gr.

Gemarineerde kip

30 gr.

Rode ui

30 gr.

Rucola

Kenmerken
Brunch Lunch

Wat dacht je van een heerlijke Italiaanse focaccia bereidt met olijfolie? Dit licht krokante broodje is gemakkelijk in gebruik en ziet er ook nog eens aantrekkelijk uit. Maar bovenal is hij bijzonder lekker, 100% natuurlijk en snel klaar!

De combinatie rood en geel van de geroosterde paprika geeft een aantrekkelijk kleur en smaakbeleving. Samen met de gemarineerde kip en frisse citroenmayonaise een heerlijke creatie. De focaccia gemarineerde kip mag niet ontbreken op jouw menukaart. De mini focaccia is verkrijgbaar in 2 varianten, namelijk naturel en met kruiden. Beide hoeven slechts 2 tot 3 minuten gebakken te worden.

Bereidingswijze:

Focaccia mini naturel afbakken 200ºC 2-3 minuten.

Laat minimaal 10 minuten afkoelen.

Haal de 2 helften van elkaar.

Besmeer de onderste helft met citroenmayonaise.

Leg om en om gele en rode geroosterde paprika op de citroenmayonaise.

Snijd de (huis) gemarineerde kip in grove plakken en verdeel deze over de geroosterde paprika (Tip! Marineer kipfilets in olijfolie, Provençaalse kruiden, peper en zout en gaar ze in een oven van ca. 175 ºC).

Snijd de rode ui in dunne ringen en verdeel ze over de kip.

Maak de focaccia gemarineerde kip af met een beetje rucola.

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.