Rustiek spelt met burrata, vijg en venkel

Dit lunchgerecht is ideaal om te serveren aan uw gasten op een warme zomerse dag. De rustiek spelt is gezond en voedzaam, dus ideaal om te gebruiken als basis. Dit gerecht bestaat uit diverse heerlijke smaakcombinaties zoals, de anijsachtige smaak van venkel, de zoete en aromatische smaak van vijgen en de romige en zachte smaak van burrata. Voeg hieraan toe de frisse sinaasappelpartjes en u heeft een uniek lunchgerecht. Daarnaast kunt u met dit gerecht ook de gasten bedienen die vegetarisch zijn.

5-10 minuten bereidingstijd
Vegetarisch

Ingrediënten

Vul onderstaand uw eigen prijzen in voor de ingrediënten
en bereken snel en eenvoudig uw persoonlijke kostprijs voor dit gerecht

  • 1 plak Rustiek spelt Prijs per plak:
  • 50 gr Burrata Prijs per kilogram:
  • 30 gr Vijgen Prijs per kilogram:
  • 30 gr Sinaasappel Prijs per kilogram:
  • 40 gr Venkel Prijs per kilogram:
  • 12,5 gr Uienringen Prijs per kilogram:
  • 1,5 gr Green herbs garlic (Verstegen) Prijs per kilogram:
  • 37,5 ml Azijn Prijs per ml:
  • 10 ml Citrus vinaigrette (Hellmann's) Prijs per ml:
  • 5 gr Limoenrasp Prijs per kilogram:
  • 5 gr Suiker Prijs per kilogram:

  •   Totale prijs:

€ bereken uw kostprijs Berekening sluiten

Bereidingswijze

  • Stap 1 Laat het brood ontdooien op kamertemperatuur
  • Stap 2 Bak volgens de instructies
  • Stap 3 Gebruik één plak rustiek spelt
  • Stap 4 Breng de azijn, suiker en green herbs garlic aan de kook en laat de azijn alle smaken opnemen
  • Stap 5 Doe de uienringen in een afsluitbare pot en giet de nog warme 'pekel' over de uien en laat het geheel afkoelen
  • Stap 6 Schaaf de venkel dun, doet dit in een schaal en meng er de citrus vinaigrette en limoenrasp door
  • Stap 7 Leg de venkelsalade op de plakken en drapeer de burrata hier overheen
  • Stap 8 Snijd de vijgen en sinaasappel in partjes en leg dit er bovenop
  • Stap 9 Verdeel de ingelegde ui over het geheel

© 2020 Chaupain - Alle rechten voorbehouden - Privacybeleid

TOP