Tartelette chocolademousse hazelnoot

Het gebakje voor de chocoladeliefhebber: een krokante sloffenbodem met een chocolademousse vulling op basis van ganache. Heerlijk luchtig en onweerstaanbaar. Om je vingers bij af te likken.

De basis komt van Chaupain, de creatie van de chef. Met de Chaupain tartelette bodem (art.nr 6165) bereid je de lekkerste gebakjes voor een zeer aantrekkelijke prijs. Laat je inspireren door een van onze recepten. Welke combinatie je ook kiest, je creëert in een handomdraai een verwenmoment voor jouw gasten.

Downloads:

Ingrediënten

Vul onderstaand uw eigen prijzen in voor de ingrediënten
en bereken snel en eenvoudig uw persoonlijke kostprijs voor dit gerecht

  • 10 stuks Tartelette bodem Prijs per stuk:
  • 100 gr Callebaut pure chocolade drups Prijs per kilogram:
  • 300 ml Vloeibare slagroom Prijs per ml:
  • 150 gr Gebruneerde hazelnoten Prijs per kilogram:
  • 100 gr Chocoladesaus Prijs per kilogram:

  •   Totale prijs:

€ bereken uw kostprijs Berekening sluiten

Bereidingswijze

  • Stap 1 Kook 100 ml room op laag vuur.
  • Stap 2 Haal de room van het vuur en smelt al roerende de chocolade. Laat het mengsel afkoelen.
  • Stap 3 Klop de overige slagroom op in de keukenmachine.
  • Stap 4 Spatel voorzichtig het chocolade mengsel door de opgeklopte slagroom tot de mousse een mooie bruine kleur heeft.
  • Stap 5 Bruneer ondertussen de hazelnoten 8 tot 10 minuten in de oven op 180 graden. Draai de noten halverwege om.
  • Stap 6 Doe de chocolademousse in een spuitzak en spuit een rozet mousse in een tartelette bodem.
  • Stap 7 Dresseer de chocoladesaus over de mousse.
  • Stap 8 Hak de gebruneerde noten in grove stukken. Strooi dit bovenop de tartelette.

© 2022 Chaupain - Alle rechten voorbehouden - Privacybeleid

TOP