Tartelette ijs aardbei meringue

Hoe zomers wil je het hebben? Vul de tartelette met romig vanille ijs en garneer met meringue schotsen en aardbeien. Lekker van top tot bodem. Zowel geschikt als gebakje voor bij de koffie of heerlijk als dessert.

De basis komt van Chaupain, de creatie van de chef. Met de Chaupain tartelette bodem (art.nr 6165) bereid je de lekkerste gebakjes voor een zeer aantrekkelijke prijs. Laat je inspireren door een van onze recepten. Welke combinatie je ook kiest, je creëert in een handomdraai een verwenmoment voor jouw gasten.

Downloads:

Ingrediënten

Vul onderstaand uw eigen prijzen in voor de ingrediënten
en bereken snel en eenvoudig uw persoonlijke kostprijs voor dit gerecht

  • 10 stuks Tartelette bodem Prijs per stuk:
  • 3 stuks Eiwitten Prijs per stuk:
  • 100 gr Fijne suiker Prijs per kilogram:
  • 90 gr Poedersuiker Prijs per kilogram:
  • 0,3 gr Snuf zout Prijs per kilogram:
  • 600 gr Vanille ijs Prijs per kilogram:
  • 400 gr Aardbeien Prijs per kilogram:
  • 30 gr Munt Prijs per kilogram:
  • 50 gr Banketbakkerspoeder Prijs per kilogram:

  •   Totale prijs:

€ bereken uw kostprijs Berekening sluiten

Bereidingswijze

  • Stap 1 Klop de eiwitten samen met een beetje zout op in de keukenmachine. Gebruik hiervoor een garde.
  • Stap 2 Voeg geleidelijk de fijne suiker toe en klop totdat het eiwit stijf is en de suiker is opgelost.
  • Stap 3 Spatel tot slot de poedersuiker voorzichtig door het opgeklopte eiwit heen.
  • Stap 4 Doe de meringue in een spuitzak en spuit ronde plakken meringue op bakpapier.
  • Stap 5 Droog de ronde plakken meringue 40 minuten in de oven op 100 graden.
  • Stap 6 Schep een bol vanille ijs op de tartelette.
  • Stap 7 Maak schotsen van de gedroogde meringue en leg deze op de bol ijs.
  • Stap 8 Snijd de aardbeien in partjes en leg dit tussen de meringue schotsen.
  • Stap 9 Garneer met verse munt.
  • Stap 10 Bestrooi met poedersuiker.

© 2022 Chaupain - Alle rechten voorbehouden - Privacybeleid

TOP