Tartelette lemon meringue

Een echte Franse klassieker: lemon meringue tartelette. Dit gebakje is onmisbaar op jouw menukaart. Met de gouden combinatie van friszure lemon curd en zoete meringue maak je iedereen blij.

De basis komt van Chaupain, de creatie van de chef. Met de Chaupain tartelette bodem (art.nr 6165) bereid je de lekkerste gebakjes voor een zeer aantrekkelijke prijs. Laat je inspireren door een van onze recepten. Welke combinatie je ook kiest, je creëert in een handomdraai een verwenmoment voor jouw gasten.

Downloads:

Ingrediënten

Vul onderstaand uw eigen prijzen in voor de ingrediënten
en bereken snel en eenvoudig uw persoonlijke kostprijs voor dit gerecht

  • 10 stuks Tartelette bodem Prijs per stuk:
  • 3 stuks Eiwitten Prijs per stuk:
  • 100 gr Fijne suiker Prijs per kilogram:
  • 90 gr Poedersuiker Prijs per kilogram:
  • 0,3 gr Snuf zout Prijs per kilogram:
  • 300 gr Lemon curd Prijs per kilogram:
  • 10 stuks Dobla chocolade schots Prijs per stuk:

  •   Totale prijs:

€ bereken uw kostprijs Berekening sluiten

Bereidingswijze

  • Stap 1 Klop de eiwitten samen met een beetje zout op in de keukenmachine. Gebruik hiervoor een garde.
  • Stap 2 Voeg geleidelijk de fijne suiker toe en klop totdat het eiwit stijf is en de suiker is opgelost.
  • Stap 3 Spatel tot slot de poedersuiker voorzichtig door het opgeklopte eiwit heen.
  • Stap 4 Vul de tartelette bodem met lemon curd.
  • Stap 5 Doe de meringue in een spuitzak en spuit een rozet schuim op de lemon curd.
  • Stap 6 Brand de meringue af met een crème brûlée brander.
  • Stap 7 Steek een chocolade schots in het schuim wanneer dit is afgekoeld.

© 2022 Chaupain - Alle rechten voorbehouden - Privacybeleid

TOP