Zeekraal bol bietenburger

10-15 minuten

10 personen

Gezond
Zeekraal bol bietenburger
Ingrediënten

Uit ons assortiment:

Bagnat wit

10 st.

Met:

1250 gr.

Geraspte rode biet

375 gr.

Feta

90 gr.

Zongedroogde tomaatjes

20 gr.

Kervel

100 gr.

Hazelnoten

5 st.

Eieren

180 gr.

Maïzena

50 gr.

Baby spinazie

20 gr.

Radijskers

300 gr.

Tzatziki

300 gr.

Paprikaspread (Bresc)

Kenmerken
Brunch Diner Lunch

De zeekraal bol is lekker als hamburgerbroodje of te combineren met vis of andere soorten hartig beleg. Daarnaast is de zeekraal bol ook geschikt voor jouw vegetarische lunches. We maken de zeekraal bol bietenburger, weer eens iets anders dan de standaard vega sandwich met kaas.

Voor dit recept gaan we uit van zelfgemaakte bietenburgers. Uiteraard kun je ook gebruik maken van een standaard vegaburger wanneer je niet zoveel tijd hebt. De burger combineer je met een frisse tzatziki spread, knapperige spinazie en een tomatenspread. De zeekraal bol bietenburger zit boordevol gezonde groenten en is dan ook een verantwoorde keuze. Je kunt de burger aanbieden als lunchgerecht, maar ook serveren als onderdeel van een avondmaaltijd. Je kunt de zeekraal bol ook vervangen met een van onze hamburgerbroodjes.

De zeekraal bol hebben wij niet meer in het assortiment, maar je kunt de bol ook prima serveren met onze bagnat wit of bruin.

Bereidingswijze:

Laat het brood ontdooien op kamertemperatuur.

Bak volgens de instructies.

Laat de bol even afkoelen en maak ondertussen de bietenburger.

Rasp de bieten en knijp het vocht goed uit de bietenrasp.

Doe de geraspte bieten in een kom en doe hierbij de verbrokkelde feta.

Hak de zongedroogde tomaten, de kervel en hazelnoten fijn en doe dit bij de het bietenmengsel.

Voeg aan het mengsel de eieren en maïzena toe.

Maak van het mengsel 4 burgers.

Verhit wat olie in de pan en bak de burgers circa 3 minuten aan beide kanten.

Snijd de broodjes door midden en besmeer de onderste helft van elke Chaupain zeekraal bol met tzatziki.

Leg de baby spinazie erop en daarop de bietenburgers.

Verdeel de radijskers daar overheen en besmeer met paprikaspread.

Leg de bovenste helften van de Chaupain zeekraal bol erop.

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.