26 augustus 2022   •   Nieuws

Waarom het pave brood niet mag ontbreken in jouw assortiment

Chaupain
Waarom het pave brood niet mag ontbreken in jouw assortiment

Brood is een belangrijk onderdeel geworden van de menukaart. Des te meer reden om te kiezen voor kwalitatief goed brood, want jouw gerechten verdienen de beste ingrediënten. Maar welk brood moet ik dan kiezen, horen we je denken. Daar heeft Chaupain het antwoord op. Maak kennis met ons nieuwe pave brood: de pave multi cereals. We delen drie redenen waarom dit product niet mag ontbreken in jouw assortiment.

1. Pave brood beperkt je food waste

In de horeca wordt regelmatig voedsel verspild, ook bij broodproducten. Zonde, want er zijn voldoende mogelijkheden om dit te voorkomen. Kies bijvoorbeeld voor brood met weinig snijverlies, zoals de pave multi cereals. Door de rechthoekige vorm kun je mooie gelijkmatige broodplakken snijden. Dat betekent vrijwel geen food waste aan de korst en geen gedoe met kleine broodplakken waar je niets mee kunt. Jouw gasten kunnen genieten van heerlijk brood en jij kunt de kosten laag houden én je winst vergroten, dus een win-win situatie.

2. Gun jezelf meer tijd en ruimte

Je hebt het tegenwoordig al druk genoeg en komt vaak handen tekort in de keuken. De pave bespaart je tijd en personeel. Het pave brood is namelijk een bake-off product en hoeft alleen nog maar afgebakken te worden. Door de korte afbaktijd heb je al binnen 10 minuten een versgebakken brood op de plank liggen. Ideaal, want zo is er meer tijd om je te richten op de opmaak van het gerecht of kun je meer aandacht besteden aan jouw gasten. Bovendien heb je de hele dag door geurend ovenvers brood.

3. Maak een goede indruk

Voldoende tijd en aandacht besteden aan de presentatie van je gerecht is zeker waardevol, want de eerste indruk is belangrijk. Door te kiezen voor pave brood als basis kun je meer vulling geven aan je ontbijt- of lunchgerecht. Naast dat het brood een unieke verschijning is door zijn robuuste uiterlijk, zorgen de luchtige kruim en goede structuur ervoor dat je sandwiches luchtig kunt beleggen en toch rijkelijk en smakelijk ogen. Hierdoor ben je relatief weinig kwijt aan ingrediënten, maar tegelijkertijd hebben jouw gasten wel de ultieme (smaak)beleving.

Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? We laten zien hoe je met een paar handelingen al een open sandwich kunt bereiden en opmaken. Bekijk het volledige recept: pave brood met pompoenhummus en artisjok.

Meer weten over ons pave brood?

Je gasten laten genieten en ondertussen profiteer jij van alle voordelen die de pave multi cereals te bieden heeft. Dat klinkt goed, toch? Wil je aan de slag met dit product, extra informatie ontvangen of heb je gratis advies of (verkoop)ondersteuning nodig? Neem dan even contact met ons op. We zijn je graag van dienst.

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.