Creatief met Bruschetta
Bruschetta met avocado
3-5 minuten
10 personen
De bruschetta bestaat uit gegrild brood, ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met extra vierge olijfolie, zout en peper. Naast de klassieke bruschetta met tomaat zijn er nog veel meer varianten mogelijk.
Avocado is dankzij zijn romige textuur heerlijk voor op brood. Garneer met stukjes zongedroogde tomaat, brokjes feta en dukaat. Gebruik voor een lekkere basis de Chaupain desem XL natuurlijk wit. De bruschetta met avocado bestaat uit de basisingrediënten tomaten en knoflook. Bruschetta kan geserveerd worden als heerlijk lunchgerecht of als voorgerecht.
Bereidingswijze:
Laat het brood ontdooien op kamertemperatuur.
Bak volgens de instructies.
Besprenkel de plakken met extra vierde olijfolie.
Grill de broodplak aan beide kanten in de grillpan voor een mooie grillstreep of rooster kort in de oven.
Snijd de avocado's door midden en verwijder de pit.
Voor de smashed variant: lepel de avocado uit de schil en doe in een kom met paprikapoeder, peterselie, peper en zout. Besprenkel met limoensap.
Voor de plakjes variant: Snijd de avocado's in plakjes en gril de plakjes courgette.
Beleg de broodplakken met een paar el smashed avocado óf beleg met plakjes avocado en plakjes gegrilde courgette.
Verkruimel de feta over de bruschetta met avocado.
Garneer met stukjes zongedroogde tomaat en dukkah.
Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?
Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.