Creatief met Bruschetta

Bruschetta met groene asperges

5-10 minuten

10 personen

Bruschetta met groene asperges
Ingrediënten

Uit ons assortiment:

Desem XL natuurlijk wit

1 st.

Met:

400 gr.

Zuivelspread of roomkaas

1400 gr.

Groene asperges

150 gr.

Parmezaanse kaas

360 gr.

Rauwe ham

150 gr.

Cherry tomaten

60 gr.

Bieslook

60 gr.

Peterselie

20 gr.

Zeezout

15 gr.

Peper

30 ml.

Extra vierge olijfolie

Kenmerken
Brunch Diner Lunch Voorgerecht
Promotiemateriaal

De bruschetta bestaat uit gegrild brood, ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met extra vierge olijfolie, zout en peper. Naast de klassieke bruschetta met tomaat zijn er nog veel meer varianten mogelijk.

Gebruik voor de bruschetta met groene asperges een lekkere basis zoals de Chaupain desem XL natuurlijk wit. Geef de bruschetta een mediterraans tintje door het toevoegen van gegrilde groene asperges. Beleg met wat plakjes rauwe ham voor een karakteristieke smaak. Bruschetta kan geserveerd worden als heerlijk lunchgerecht of als voorgerecht.

Bereidingswijze:

Laat het brood ontdooien op kamertemperatuur.

Bak volgens de instructies.

Besprenkel de plakken met extra vierge olijfolie.

Grill de broodplakken aan beide kanten in de grillpan voor een mooie grillstreep of rooster kort in de oven.

Bereid de zuivelspread of roomkaas met fijngesneden bieslook, peterselie en wat grove peper. Besmeer de plakken met de spread.

Grill de groene asperges in een grillpan en bestrooi met zeezout en peper.

Drapeer 2 á 3 plakken ham op de broodplak en leg er 3 groene asperges schuin bovenop.

Maak de bruschetta met groene asperges af door te garneren met cherry tomaten en parmezaanse kaas.

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.