Croque monsieur

In Frankrijk kun je er niet omheen: de croque monsieur. De combinatie van romige bechamelsaus, gesmolten kaas en knapperig brood is hemels. De klassieke croque monsieur wordt gemaakt van goed stevig desembrood, bijvoorbeeld het desembrood van Chaupain. Tussen de desemplakken zit een combinatie van bechamel, gruyère en ham. Top de bovenkant van de desemplak af met bechamelsaus en strooi hier wat gruyère kaas overheen, zodat deze lekker over de randen van het brood smelt. Gril of bak de tosti in de oven totdat deze krokant en goudbruin is. De croque monsieur is heerlijk voor bij de lunch of als avondgerecht met een lichte salade. 

5-10 minuten bereidingstijd
Vlees

Ingrediënten

Vul onderstaand uw eigen prijzen in voor de ingrediënten
en bereken snel en eenvoudig uw persoonlijke kostprijs voor dit gerecht

  • 2 plakken Desem XL wit Prijs per plakken:
  • 40 gram Ham Prijs per kilogram:
  • 40 gram Gruyère Prijs per kilogram:
  • 40 gram Bechamelsaus Prijs per kilogram:

  •   Totale prijs:

€ bereken uw kostprijs Berekening sluiten

Bereidingswijze

  • Stap 1 Desembrood afbakken volgens de instructies
  • Stap 2 Laat minimaal 10 minuten afkoelen
  • Stap 3 Snij het brood met een zaagmes in de gewenste afmeting
  • Stap 4 Besmeer de onderste plak met bechamel
  • Stap 5 Strooi de gruyère over de bechamel
  • Stap 6 Verdeel de ham over het bechamel smeersel
  • Stap 7 Leg de 2e plak er boven op en smeer de bovenste zijde in met bechamel
  • Stap 8 Strooi extra gruyère over de bechamel
  • Stap 9 Bak de tosti op een bakplaat met bakpapier in de oven totdat hij krokant en goudbruin is
  • Stap 10 Snij de tosti in gewenste vorm

© 2018 Chaupain - Alle rechten voorbehouden - Privacybeleid

TOP