Desem bruschetta met champignon mix

Bruschetta, het licht getoaste brood ingerubt met knoflook. De bruschetta kent vele variaties zoals bijvoorbeeld de bruschetta met champignons. Dit recept is perfect voor de koude herfstdagen. Gebruik voor de basis het desem XL brood van Chaupain. Smeer de plakken in met knoflook en leg ze tussen de contactgril. Beleg het knapperige desembrood met rucola, mozzarella en de warme champignon mix. Besprenkel met wat druppels pesto en bestrooi met parmezaanse kaas om het af te maken. Het voordeel van deze vegetarische herfst bruschetta is dat hij snel klaar is, veel smaak heeft en er ook nog mooi uitziet om te serveren aan uw gasten.

3-5 minuten bereidingstijd
Vegetarisch

Ingrediënten

Vul onderstaand uw eigen prijzen in voor de ingrediënten
en bereken snel en eenvoudig uw persoonlijke kostprijs voor dit gerecht

  • 2 plakken Desem XL brood Prijs per plakken:
  • 40 gram Champignons Prijs per kilogram:
  • 5 gram Peper en zout Prijs per kilogram:
  • 50 gram Mozzarella Prijs per kilogram:
  • 15 gram Parmezaanse kaas Prijs per kilogram:
  • 10 gram Pesto Prijs per kilogram:
  • 20 gram Rucola Prijs per kilogram:

  •   Totale prijs:

€ bereken uw kostprijs Berekening sluiten

Bereidingswijze

  • Stap 1 Laat het brood ontdooien op kamertemperatuur
  • Stap 2 Smeer de plakken eventueel in met een teentje knoflook
  • Stap 3 Gril de plakken 6-8 minuten op 200 graden tussen een contactgril
  • Stap 4 Verdeel de rucola over de plak
  • Stap 5 Leg de plakjes mozzarella op de rucola
  • Stap 6 Snijd de champignons in stukjes en gril/bak ze kort met olijfolie, zout en peper en eventueel wat knoflook
  • Stap 7 Leg de gebakken champignons op de rucola
  • Stap 8 Besprenkel met wat druppels pesto
  • Stap 9 Strooi wat parmezaanse kaas om het af te maken

© 2018 Chaupain - Alle rechten voorbehouden - Privacybeleid

TOP