Desem XL plakken met kippendij

5-10 minuten

10 personen

Desem XL plakken met kippendij
Ingrediënten

Met:

750 gr.

Kippendij

500 gr.

Ratatouille (Bresc)

200 gr.

Gehakte knoflook

150 gr.

Chilisaus

250 gr.

Mayonaise

50 gr.

Bouquet de Provence (Primerba)

200 st.

Rucola

Kenmerken
Brunch Diner Lunch

De desem XL broden van Chaupain zijn echte aandachtstrekkers. Voor dit recept gebruiken we de desem XL meergranen donker. Deze is ook verkrijgbaar in 18mm gesneden in bakzak. Ideaal voor als je op zoek bent naar gemak.

Wat hebben we nodig voor de desem XL plakken met kippendij? Beleg de sandwich met rucola, kippendij en ratatouille crème. Marineer de kippendij in chilisaus of een andere pittige saus naar keuze. Maak de kruidenmayonaise door de Bouquet de Provence te mengen met de mayonaise. Je gasten zullen smullen van deze sandwich. Tip: gebruik voor de desem XL plakken met kippendij ook eens onze desem XL natuurlijk wit (gesneden), natuurlijk bruin of meergranen (gesneden).

Bereidingswijze:

Laat het brood ontdooien op kamertemperatuur en bak volgens de instructies.

Gebruik 2 plakken meergranen donker gesneden.

Marineer de kippendijen in de chilisaus, gehakte knoflook en azijn. Laat minimaal 1 uur staan.

Bak de kippendijen aan in een koekenpan en laat het vlees gaar worden maar niet droog.

Draai de ratatouille in de keukenmachine tot een smeuïge groentecrème.

Maak de kruidenmayonaise door de Bouquet de Provence te mengen met mayonaise.

Besmeer de onderste plak met de groentecrème.

Beleg de broodplak met de kippendijen.

Verdeel de kruidenmayonaise en leg de bovenste plak er bovenop.

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.