Creatief met Bruschetta

Bruschetta met tomaat en mozzarella

3-5 minuten

10 personen

Lekker snel
Bruschetta met tomaat en mozzarella
Ingrediënten

Uit ons assortiment:

Desem XL natuurlijk wit

1 st.

Met:

300 gr.

Mozzarella

500 gr.

Rijpe tomaten

4 gr.

Knoflook

3 gr.

Zeezout

30 ml.

Extra vierge olijfolie

10 gr.

Verse basilicum

60 gr.

Parmezaanse kaas

70 gr.

Rucola

20 gr.

Fleur de sel

60 ml.

Balsamicosiroop

Kenmerken
Brunch Diner Lunch Voorgerecht
Promotiemateriaal

De bruschetta bestaat uit gegrild brood, ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met extra vierge olijfolie, zout en peper. Naast de klassieke bruschetta met tomaat zijn er nog veel meer varianten mogelijk.

Gebruik voor de bruschetta met tomaat en mozzarella een lekkere basis zoals de Chaupain desem XL natuurlijk wit. Deze bruschetta bestaat uit de basisingrediënten tomaten en knoflook. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig om iets lekkers te serveren. Voeg wat plakjes smeuïge mozzarella toe om het geheel af te maken. Bruschetta kan geserveerd worden als heerlijk lunchgerecht of als voorgerecht.

Bereidingswijze:

Laat het brood ontdooien op kamertemperatuur.

Bak volgens de instructies.

Besprenkel de plakken met extra vierge olijfolie.

Grill de broodplakken aan beide kanten in de grillpan voor een mooie grillstreep of rooster kort in de oven.

Snijd de tomaten in kleine blokjes en marineer deze 10 min in de balsamicosiroop.

Snijd de mozzarella bollen in dunne plakjes.

Beleg de broodplakken met rucola.

Verdeel de gemarineerde tomatenblokjes op de helft van een broodplak en leg op de andere helft 2 á 3 plakjes mozzarella.

Maak de bruschetta met tomaat en mozzarella af door een kleine beetje Fleur de Sel en parmezaanse kaas er overheen te strooien.

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.