Rustiek spelt met venkel en burrata

5-10 minuten

10 personen

Gezond
Rustiek spelt met venkel en burrata
Ingrediënten

Uit ons assortiment:

Rustiek spelt

1 st.

Met:

500 gr.

Burrata

300 gr.

Vijgen

300 gr.

Sinaasappel

400 gr.

Venkel

125 gr.

Uienringen

15 gr.

Green herbs garlic (Verstegen)

250 ml.

Azijn

50 ml.

Citrus vinaigrette (Hellmann's)

50 gr.

Limoenrasp

50 gr.

Suiker

Kenmerken
Brunch Diner Lunch

Dit lunchgerecht is ideaal om te serveren aan jouw gasten op een warme zomerse dag. De rustiek spelt is gezond en voedzaam, dus ideaal om te gebruiken als basis.

Rustiek spelt met venkel en burrata bestaat uit diverse heerlijke smaakcombinaties zoals, de anijsachtige smaak van venkel, de zoete en aromatische smaak van vijgen en de romige en zachte smaak van burrata. Voeg hieraan toe de frisse sinaasappelpartjes en je creëert een uniek lunchgerecht. Daarnaast kun je met dit gerecht ook de gasten bedienen die vegetarisch zijn.

Bereidingswijze:

Laat het brood ontdooien op kamertemperatuur.

Bak volgens de instructies.

Gebruik één plak rustiek spelt.

Breng de azijn, suiker en green herbs garlic aan de kook en laat de azijn alle smaken opnemen.

Doe de uienringen in een afsluitbare pot en giet de nog warme 'pekel' over de uien en laat het geheel afkoelen.

Schaaf de venkel dun, doet dit in een schaal en meng er de citrus vinaigrette en limoenrasp door.

Leg de venkelsalade op de plakken en drapeer de burrata hier overheen.

Snijd de vijgen en sinaasappel in partjes en leg dit er bovenop.

Verdeel de ingelegde ui over het geheel.

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.