Zeekraal bol met zalmburger

Een lekkere burger op zijn tijd kan iedereen wel waarderen. Ga eens niet voor een vleesburger, maar kies voor een heerlijke visburger. Gebruik voor de visburger zalm, een mooie vette vis, die boordevol gezonde vetten en eiwitten zit. Liever een ander alternatief? Kies dan voor witvis, bijvoorbeeld kabeljauw. Ook het broodje is natuurlijk belangrijk. Daarom gebruiken wij de zeekraal bol, dit broodje met gedroogde zeekraal en een vleugje honing, heeft een licht ziltige en zoete smaak. De bol is de ideaal om te combineren met vis. Serveer met een verfrissende en romige hollandaise saus.

Tip: u kunt de zeekraal bol ook combineren met een klassieke rundvlees burger.

10-15 minuten bereidingstijd
Vis

Ingrediënten

Vul onderstaand uw eigen prijzen in voor de ingrediënten
en bereken snel en eenvoudig uw persoonlijke kostprijs voor dit gerecht

  • 1 stuks Zeekraal bol Prijs per stuk:
  • 100 gram Zalm(moot) Prijs per kilogram:
  • 50 gram Spinazie Prijs per kilogram:
  • 25 gram Ui Prijs per kilogram:
  • 5 gram Bieslook Prijs per kilogram:
  • 5 gram Dragon Prijs per kilogram:
  • 40 gram Hollandaise saus Prijs per kilogram:
  • 1,5 gram Chermoula Prijs per kilogram:
  • 37,5 ml Azijn Prijs per ml:
  • 5 gram Suiker Prijs per kilogram:
  • * Zout Prijs per :
  • * Peper Prijs per :

  •   Totale prijs:

€ bereken uw kostprijs Berekening sluiten

Bereidingswijze

  • Stap 1 Laat de zeekraal bol ontdooien op kamertemperatuur
  • Stap 2 Bak volgens de instructies
  • Stap 3 Laat de bol afkoelen en snijd daarna door midden
  • Stap 4 Breng de azijn, suiker en chermoula aan de kook en laat de azijn alle smaken opnemen
  • Stap 5 Snijd de ui in ringen en doe in een afsluitbare pot
  • Stap 6 Giet de nog warme 'pekel' over de uien en laat het geheel afkoelen
  • Stap 7 Snijd de zalm fijn en meng de bieslook en dragon er doorheen
  • Stap 8 Druk het mengsel in een ronde vorm en bak om en om
  • Stap 9 Bak de spinazie met een beetje knoflook en breng op smaak met zout en peper
  • Stap 10 Verdeel de uitgelekte spinazie op de onderste helft van de broodjes
  • Stap 11 Leg de ingelegde ui hier bovenop
  • Stap 12 Leg de zalmburger op de ui
  • Stap 13 Verdeel de hollandaise saus over de zalmburger
  • Stap 14 Leg het kapje er bovenop

© 2020 Chaupain - Alle rechten voorbehouden - Privacybeleid

TOP