Zeekraal bol zalmburger

10-15 minuten

10 personen

Gezond
Zeekraal bol zalmburger
Ingrediënten

Met:

750 gr.

Kippendij

500 gr.

Ratatouille (Bresc)

200 gr.

Gehakte knoflook

150 gr.

Chilisaus

250 gr.

Mayonaise

50 gr.

Bouquet de Provence (Primerba)

200 st.

Rucola

Kenmerken
Brunch Diner Lunch

Een lekkere burger op zijn tijd kan iedereen wel waarderen. Ga eens niet voor een vleesburger, maar kies voor een heerlijke visburger zoals de zeekraal bol zalmburger.

Gebruik voor de visburger zalm, een mooie vette vis, die boordevol gezonde vetten en eiwitten zit. Liever een ander alternatief? Kies dan voor witvis, bijvoorbeeld kabeljauw. Ook het broodje is natuurlijk belangrijk. Daarom gebruiken wij de zeekraal bol, dit broodje met gedroogde zeekraal en een vleugje honing, heeft een licht ziltige en zoete smaak. De bol is de ideaal om te combineren met vis. Serveer met een verfrissende en romige hollandaise saus. Tip: je kunt de zeekraal bol ook combineren met een klassieke rundvlees burger.

Bereidingswijze:

Laat de zeekraal bol ontdooien op kamertemperatuur.

Bak volgens de instructies.

Laat de bol afkoelen en snijd daarna door midden.

Breng de azijn, suiker en chermoula aan de kook en laat de azijn alle smaken opnemen.

Snijd de ui in ringen en doe in een afsluitbare pot.

Giet de nog warme 'pekel' over de uien en laat het geheel afkoelen.

Snijd de zalm fijn en meng de bieslook en dragon er doorheen

Druk het mengsel in een ronde vorm en bak om en om.

Bak de spinazie met een beetje knoflook en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de uitgelekte spinazie op de onderste helft van de broodjes.

Leg de ingelegde ui hier bovenop.

Leg de zalmburger op de ui.

Verdeel de hollandaise saus over de zeekraal bol zalmburger.

Leg het kapje er bovenop.

Onze smaakmakers ook bij jou op tafel?

Of het nu gaat om ontbijt, lunch, diner, voor grote groepen of kleine gezelschappen, Chaupain heeft voor elke horecaondernemer een gewenst product.